Noorsotside üleskutse: märka noorte tööpuuduse lahendamise vajalikkust!

DrKLWTmKeMe954B4UkzeFaJRfjwgXrJuGBnry3eRZIw,lNi7VplAQuMkDVmO2sF5_UvtWdE9X1Zp0wMpbZSk2Cc

Järjest suurenev noorte tööpuudus on viinud selleni, et noored hakkavad ise reaalseid tööprobleeme kaardistama ning valitsusele lahendusi pakkuma.

Statistikaameti andmetel oli Eestis I kvartalis 15-24-aastaste noorte tööpuudus 23,1%. Tööpuudus on kasvanud nii eelmise kui ka möödunud aasta sama kvartaliga võrreldes. Kahe aastaga soovib valitsus langetada noorte töötuse määra 15%ni ning aastaks 2020 peaks valitsuse eesmärkide kohaselt olema tööpuudus kahanenud 10%ni.

“Valitsus on endale seadnud väga kõrged eesmärgid, kuid praegusel hetkel pole noorte tööpuuduse alandamiseks töötatud välja konkreetset strateegiat või plaani,” tõdes murelikult Noorte Sotsiaaldemokraatide majandusvaldkonna juht Madis Verro. “Noorte tööpuuduse probleem vajab lahendus kohe praegu,” sõnab Verro, kes toob kohese lahendusena välja, et palgatoetusi peaks maksma noori palkavatele tööandjatele juba esimesest kuust. “Sellega väheneksid tööpakkujatel kogemusteta noorte palkamisega seonduvad riskid,” ütles ta.

Noored Sotsiaaldemokraadid alustavad kampaaniaga “Julge näha noorte tööpuudust”, et tekitada avalikkuses diskussiooni erinevate probleemide üle ning edastada tööprobleemid koos lahendustepaketiga sotsiaalministrile. Sellega seoses kutsutakse kõiki noori kaasa rääkima – edastama kirjeldus või pilt enda või sõbra tööprobleemist. Kampaania lõpeb 21. augustil ning 1. septembriks saadetakse sotsiaalministrile noorte tööpuuduse lahendustepakett koos kogutud piltidega.

Esimesed pildid on juba üleval: www.noorsots.ee/noorte-toopuudus/kampaania

Lisainfo:

Madis Verro
Noored Sotsiaaldemokraadid
Majandusvaldkonna juht
madis.verro@gmail.com
56 630 976